ЗА 10 РОКІВ КІЛЬКІСТЬ ЗДОРОВИХ ДІТЕЙ В УКРАЇНІ ЗМЕНШИЛАСЬ НА ТРЕТИНУ


В Україні, за даними МОЗ, за­фіксовано тенденцію до зменшення кількості здорових дітей. Упродовж останнього десятиріччя темп при­росту поширеності захворювань ді­тей у віці до 14-ти років становить майже 32%.
Дослідження науковців засвідчили, що за період навчання від. першого до дев'ятого класу поширеність хвороб органів травлення, а також зниження гостроти зору зростає в півтора разиендокринної системи - у 2,6 рази.
Майже кожен випускник має вади опорного-рухового апарату, пошире­ність патології вже наблизилася до 90-та відсотків.
Декотрі фахівці вважають, що причина в тому, що діти стають шко­ляриками занадто рано. У багатьох школах не створено належних умов для навчання шестирічок. У містах їх навіть не випускають на перервах на подвір'я шкіл. А шкільними коридорами не дуже й побігаєш. Столи та крісла теж не від­повідають зросту дітлахів, харчування бажає кращого. Цікаво, що чекає на дітей і їхніх батьків, коли навчання по­чинатимуть із п'яти років, згідно із за­коном про дошкільну освіту!?
УКРАЇНЦІ СПИВАЮТЬСЯ ЩЕ В ДИТИНСТВІ
Українці починають зазирати до чарки, не досягнувши й 13-ти років.
Саме такого висновку можна дійти, ознайомившись із результатами до­слідження Українського інституту со­ціальних досліджень ім. А. Яременка. 85% дітлахів підтвердили, що бодай раз у житті вже встигли випити чогось міцненького, йдеться в сюжеті ТСН.
Отож 76% юних українців розпо­віли, що чарчину перехиляли впро­довж року не раз. "І це не дивина: сучасна молодь по-іншому святкувати не вміє. Серед хлопців найпопулярніше пиво, серед дівчат слабоалкогольні напої", каже директор Тетяна Бондар.
Дістати випивку не є проблемою для 70-ти відсотків опитаних під­літків. Незважаючи на заборону, алкоголь віль­но можна придбати в ба­гатьох кіосках чи крам­ницях. Психологи стверджують, що алкоголізм щоразу видозмінюється. І тепер, окрім залежності, з'являються ще й психічні розлади. Тому без ква­ліфікованої допомоги цієї проблеми не розв'язати.
Керівник терапевтичної програми Вікторія Осипова розповідає, що до центру не раз приводили 16-річних алкоголіків. Та й загалом її пацієнти значно помолодшали. До 30-ти років українці вже стають хронічними пия­ками, в них уже була біла гарячка та кількарічна реабілітація.
Експерти вважають, що діти при­охочуються до алкоголю через неста­чу уваги батьків. Також спиртне це ще один спосіб розважитись.

Коментарі